Mange er usikre på om de kan dra på et SAA-møte, og om dette er noe som passer for dem. Til å begynne med har vi som regel ikke et helt klart bilde av hva sexavhengighet innebærer, og det er lett å tenke at det å være med på et møte er å vedkjenne at vi er sexavhengig.

Dette kan føles ut som et drastisk steg å ta, og en innrømmelse overfor oss selv om at vi har et problem, selv om vi kanskje ikke kan identifisere oss med begrepet «sexavhengig».

Møtet vårt bygger på SAAs 12 tradisjoner, hvor tradisjon nr. 3 sier: «Den eneste betingelse for SAA-medlemskap er et ønske om å slutte å leve ut et mønster av sexavhengighet.» Det er ingen andre betingelser.

Å «leve ut et mønster av sexavhengighet» innebærer alle former for seksuelle handlinger, romantisering og/eller fantasering som skaper negative konsekvenser i våre liv. Dette kan være alt fra å leve et grenseløst og utsvevende liv, være besatt på jaget etter nye «erobringer», tvangsmessig bruk av porno, romantisering av nye relasjoner, eller noe helt annet.

Det er utallige måter å leve ut et mønster av sexavhengighet, og den eneste som kan bestemme om vi har et problem er oss selv. SAA er for alle som opplever negative konsekvenser i livet sitt som følge av seksuelle mønster, enten følelsesmessig, fysisk eller begge deler, og som opplever at det går på bekostning av ens livskvalitet, selvfølelse og/eller relasjoner til andre.

Det er ingen forpliktelser knyttet til å delta på et møte. Hvem som helst kan komme og delta eller bare lytte hvis man er nysgjerrig på om dette kan være til hjelp.

Vel møtt!